неділю, 16 жовтня 2016 р.

Тиждень місцевої демократії

з 10 жовтня по 16 жовтня 2016 року 
в школі були проведені заходи в в рамках 
Європейського тижня місцевої демократії


«Європейський тиждень місцевої демократії» є політичною ініціативою Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету місцевої та регіональної демократії. Цей захід щорічно організовується місцевими органами влади з метою просування принципів місцевої демократії та сприяння демократичній участі на місцевому рівні.
В рамках «Тижня європейської місцевої демократії» в Енергодарській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7  були проведені комунікативні заходи (конференції та круглі столи серед учнів 9-11 класів) за темами: "Вплив Європейської демократії на інтелектуальний потенціал сучасної молоді", "Розвиток демократії в Німеччині", «Перспективи розвитку ЄС»
Виховні години для учнів 1-11 класів: 
- «Україна – Європейська держава»;
- «Захист прав людини в сучасній Європі»;
- «Свобода. Безпека. Правосуддя»;
- «Молодь в Європейському просторі».
Було також проведено бліц-опитування серед старшокласників: «Демократія-це …».
Головною метою проведених заходів є активізація процесів розповсюдження інформації щодо принципів, надбань та досягнень функціонування місцевої демократії в Україні та Європі, сприяння обізнаності учнів щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та залучення громадян до прийняття управлінських рішень, надання можливостей для ознайомлення з роллю Ради Європи та інших інституцій спільної Європи в області розвитку місцевої демократії.
Учні школи дізналися багато нового та цікавого про принципи побудови місцевої демократії як загальноєвропейської цінності, яка опирається на кращі досягнення та практики в галузі управління та демократії. Старшокласники виявили бажання надалі розширювати свої знання з даного питання.


Немає коментарів:

Дописати коментар